Methodieken

Coaching op basis van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

NEI (Neuro Emotionele Integratie)

Teamwerk op basis van intuïtieve en leiderschapskwaliteiten (Blake/Mouton)

Creatieve en intuïtieve trainingsprogramma’s

Lichaamsgericht werk

Ademtechnieken/Transformational Breath

Wat is NLP?

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) is een communicatie- en veranderingstechniek die denken, voelen, intuïtie en gedrag met elkaar verbindt en  beter laat samenwerken.  NLP werkt met communicatietechnieken om ongewenste gedragspatronen op te sporen en te doorbreken.

NLP gaat ervan uit dat je pas goed kunt functioneren als verstand, gevoel, intuïtie en gedrag in overeenstemming zijn met elkaar.
Vanuit deze visie geef ik trainingen in bedrijven en coach ik mensen individueel.

Opgevoed in een bepaalde traditie, denkt en voelt een mens op geheel eigen wijze. NLP laat een flexibeler wereldbeeld zien dat grotere mogelijkheden biedt om groeikansen te benutten. Dromen en verlangens worden tot een werkbaar doel geformuleerd en stapsgewijs wordt een actieplan uitgevoerd om je doel zelf te bereiken en je op deze manier tot zelfsturing aan te zetten. De vitaliteit die ontstaat, wordt een stimulans om de eigen verantwoordelijkheid voor het leven zelf ter hand te nemen. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn is instrument dat het vertrouwen op eigen kunnen doet groeien. Daarmee maak je geluk, levenskracht en enthousiasme niet meer afhankelijk van een ander en wel van jezelf.

Wat is NEI

NEI (Neuro Emotionele Integratie) is een gedragsveranderingstechniek die werkt met kinesiologie, d.w.z. met spiertesten. Belemmeringen die in het nu tot problemen leiden, worden opgelost door hun oorzaak in het verleden op te sporen, te integreren en los te laten. Geblokkeerde energiebanen raken vrij en levensenergie kunnen weer stromen. Omdat de informatie uit het eigen lijf komt, groeit het vertrouwen in de eigen waarneming dusdanig dat zelfvertrouwen en eigenwaarde sterk groeien. Deze mens zal weer baas zijn over zijn of haar emotie en het leven meer in eigen hand kunnen nemen.