Cursussen


NLP: Neuro Linguistisch Programmeren.                                                                                                                  

Een communicatiemethode en veranderingstechniek die hoofd en hart, verstand, gevoel, intuïtie en gedrag met elkaar in overeenstemming brengt. 

NLP-1  Kennismaken met NLP: Communicatiecursus en coaching voor beginners

In 7 lesbijeenkomsten plus een oefenavond krijg je inzicht in de werking van communicatie en coaching. NLP staat voor het in beweging brengen van ongewenst gedrag en vastgezette patronen. De gerichte aandacht op wat je niet wilt veranderen in gerichte aandacht op wat je wel wilt. Volledige verbinding met je gerichte aandacht op wat je wel wilt (je doel of je gewenste situatie) is een staat van bewustzijn/mindfulness.  Je leert technieken om jezelf bewust te worden in de ontwikkeling van meer flexibiliteit in communicatie en gedrag. Wij mensen, zijn gauw geneigd het gedrag van onszelf en anderen te veroordelen. De reacties vanuit dat oordeel zijn vaak niet opbouwend. Die reacties kun je veranderen in opbouwend gedrag en gevoel.
Inzicht in het NLP communicatiemodel  laat zien dat iedereen een eigen filteringssysteem heeft om informatie op te slaan. Die unieke filtering van informatie is verbonden met je aard, opvoeding, achtergrond, cultuur en bezorgt iedereen een eigen unieke innerlijke ervaring. Die eigen unieke ervaring heet perceptie. Perceptie is jouw beeld van de werkelijkheid, jouw waarheid, jouw wereldbeeld. Dat is de belangrijkste NLP-vooronderstelling .  Het NLP coachmodel is een werkmodel om negatief gedrag om te zetten in positief gedrag of doelen. Contact heet ‘rapport’ in NLP termen. Een eerste proeve van ‘rapport’  zit in de beginnerscursus.  Meer NLP-informatie zie pagina Methodieken.

 

Start  maart 2018, maandag of dinsdagavond. 19.30 uur- 21.45 uur

Kosten: 280 euro

klik hier om je aan te melden